ممکن است جراحی چاقی برای هر فردی که با اضافه‌ وزن شدید مواجه شده‌ است، کاربردی نباشد.

اما وجود برخی از شرایط خاص پزشکی باعث می‌شود اهمیت جراحی چاقی برای افراد بیشتر گردد.

زیرا اغلب افراد از طریق راهکارهای تغییر سبک زندگی قادر به کاهش وزن می‌باشند. اما در شرایط بحرانی که سلامت افراد در خطر باشد، انجام جراحی چاقی کارآمد است و از طریق نظارت پزشک جراح چاقی مدنظر وضعیت سلامتی افراد بررسی و ارزیابی می‌گردد.

اگر فردی تمایل داشته باشد تا سبک زندگی خود را تغییر دهد و از اصول سالم زیستی استفاده کند، عمل جراحی چاقی برای کاربردی می‌باشد تا به خواسته خود برای کاهش وزن و برطرف نمودن بیماری‌های زمینه‌ای برسد. حال در ادامه می‌توانید اطلاعات بهتری در رابطه با جراحی چاقی کسب کنید.

فهرست مطالب زیر عبارت‌اند از:

  1. آمادگی‌های لازم برای انجام جراحی چاقی چگونه می‌باشد؟
  2. جراحی چاقی چگونه انجام می‌شود؟
  3. انتخاب مناسب‌ترین عمل برای جراحی چاقی چگونه انجام می‌گیرد؟
  4. بعد از جراحی چاقی چه انتظاری می‌توان داشت؟
  5. جمع ‌بندی مطالب

آمادگی‌های لازم برای انجام جراحی چاقی چگونه می‌باشد؟

اگر فرد دارای شرایط لازم برای انجام جراحی چاقی باشد، بر اساس توصیه‌های تیم درمانی آمادگی‌های لازم انجام می‌گیرد و بنا به هر نوع عمل جراحی می‌توان اقدامات آماده ‌سازی فرد را در نظر داشت. البته ممکن است پزشک قبل ‌از انجام جراحی به بیمار توصیه کرده باشد تا چندین کیلو از وزن خود را کاهش دهد.

در این ‌راستا آزمایشات مختلفی از وضعیت اصلی بیمار، اطلاعاتی در اختیار پزشک قرار خواهند داد تا با ارزیابی آن‌ها تیم جراحی اقدامات لازم برای بیهوشی فرد را انجام بدهند.

ممکن است پزشک تا مدت‌ زمانی استفاده از داروها را برای شما مجاز نداند و تغییراتی در رژیم غذایی شما صورت دهد. به ‌غیر از آن قبل ‌از آغاز جراحی امکان دارد، فعالیت‌های فیزیکی شما به‌ صورت منظم تکرار شود و استفاده از دخانیات و سیگار کاملاً حذف شود. زیرا این مسائل می‌تواند در روند جراحی چاقی تاثیرگذار باشند.

جراحی چاقی چگونه انجام می‌شود؟

تمامی جراحی‌های چاقی به واسطه بیهوشی و در بیمارستان و انجام می‌گیرند.

بنابر شرایط هر بیمار شیوه جراحی متفاوت می‌باشد. برخی از افراد با استفاده از راهکار سنتی یعنی استفاده از جراحی شکاف‌های باز از عمل جراحی چاقی استفاده می‌کنند.

هر چند که امروزه راهکارهای نوین دیگری از طریق تکنیک لاپاراسکوپی توانسته‌اند انجام این عمل را آسان‌تر کند. وسیله‌ای که همانند لوله می‌باشد و بر سر آن دوربین نصب ‌شده از لاپاراسکوپ نام دارد که عملیات اصلی جراحی را انجام خواهد داد و از طریق شکاف‌های کوچکی بر روی شکم به اجزای داخلی آن دسترسی خواهد داشت.

سپس تمامی روند درمان بر روی مانیتور در اتاق عمل به نمایش گذاشته می‌شود تا جراح بتواند اندام‌های داخلی شکم را مشاهده کند و شرایط لازم برای جراحی چاقی با توجه به نوع آن را انجام بدهد.

در هر صورت تکنیک‌های سنتی کم تهاجمی‌تر می‌باشند و عوارض لاپاراسکوپی به نسبت تکنیک سنتی کم تهاجمی‌تر است و دوران نقاهت کوتاه‌تری در کنار عوارض کمتر از آن مشاهده‌ شده است.

عمل جراحی چاقی چندین ساعت به طول می‌انجامد. سپس بعد از آن بیمار در اتاق ریکاوری قرار می‌گیرد و بنا بر نوع جراحی امکان دارد، چندین روز در بیمارستان تحت نظر باشد.

انتخاب مناسب‌ترین عمل برای جراحی چاقی چگونه انجام می‌گیرد؟

برای این ‌که بتوانید انتخاب درستی از جراحی چاقی به ‌جهت کاهش وزن داشت، فاکتورهای بسیار مهم واقع می‌شوند و فقط نمی‌توان بر اساس شاخص توده بدنی افراد تعیین کرد که کدام یک از عمل‌های جراحی چاقی برای افراد مناسب می‌باشد. بلکه مسائل دیگری همانند تغذیه فرد و بیماری‌های زمینه‌ای دیگر بر روی انتخاب نوع جراحی چاقی تاثیرگذار است. به ‌عنوان نمونه اگر اشخاصی سوابق سرطان ارثی داشته باشند، جراحی بای‌ پس معده بنا بر تخصص پزشکان به آن‌ها پیشنهاد نمی‌شود. به دلیل این ‌که در جراحی لاغری بای ‌پس معده دو بخش از معده جراحی می‌گردد، پس فرد دیگر شرایط لازم را برای آندوسکوپی ندارد و این ممکن است در شکل‌گیری بیماری آن تاثیرگذار باشد. اما این دسته از افراد قادر به استفاده از عمل جراحی چاقی اسلیو معده می‌باشند تا بتوانند کاربرد کاهش وزن را از این طریق کسب کنند.

نکته حائز اهمیت دیگر که از سوی پزشکان به بیمار گوشزد می‌شود، این است که جراحی اسلیو معده برای افرادی که دچار رفلکس معده هستند، مناسب نیست. در کنار آن افرادی که میزان اشتهای بالایی دارند و در طول روز عادت به ریزه‌خواری دارند، نمی‌توانند اشتهای خود را کنترل کنند. بنابراین عمل اسلیو معده برای آن‌ها مناسب نیست. زیرا بعد از این‌که جراحی چاقی اسلیو معده به اتمام برسد، مجدداً معده از طریق ریز خواری‌های دائم آن‌ها پر می‌شود و این باعث می‌شود نتیجه جراحی مثبت نباشد. پس فاکتورهای بسیاری برای انتخاب عمل جراحی چاقی مورد استفاده واقع می‌شوند. همین‌طور انتخاب اصلی فرد و پزشک مدنظر او تعیین می‌کند، چه راهکاری مناسب است.

بعد از جراحی چاقی چه انتظاری می‌توان داشت؟

عموماً این طبیعی است که فرد بعد از جراحی چاقی و زمانی بین ۱ تا ۲ روز نتواند غذا استفاده کند تا سیستم گوارشی او زمانی برای ترمیم داشته باشد و بدن به معده جدید عادت کند.

سپس بعد از گذشت چند روز یک رژیم خاص غذایی از طریق پزشکان به شما توصیه می‌شود که پایه اصلی آن مایعات می‌باشد.

سپس به ‌مرور زمان با گذشته بهبودی استفاده از غذاهای پوره شده در برنامه غذایی شما جای داده می‌شود و به ‌مرور زمان افراد می‌توانند از غذاهای معمولی استفاده داشته باشند.

رژیم‌های غذایی که بعد از جراحی چاقی برای کاهش وزن صورت بگیرد، دارای محدودیت‌های بسیاری از لحاظ غذا و مصرف آن زمان مصرف آن می‌باشند که پزشکان تغذیه این برنامه ‌ریزی را برای آن‌ها انجام خواهند داد تا روند کاهش وزن آن‌ها از طریق جراحی چاقی به‌ خوبی سپری شود.

این امری طبیعی است که در ماه‌های اول بعد از جراحی چاقی فرد به‌ صورت منظم تحت نظارت تیم درمان باشد.

برای اطمینان پیدا کردن از روند درمانی و تکمیل شرایط موجود شما آزمایشات و بررسی‌های مختلفی بر روی اندام شما صورت خواهد گرفت تا پزشک اطمینان حاصل کند که شرایط کاهش وزن شما به ‌درستی پیش میرود.

در این زمینه اهمیت جراح مدنظر شما بسیار زیاد است و این ‌که بتوانید نتیجه مطلوبی از جراحی چاقی کسب کنید، براساس تخصص‌ها مهارت جراح شما اتفاق خواهد افتاد.

جمع ‌بندی مطالب

در صورتی‌ که تصمیم گرفته‌اید در جراحی چاقی برای کاهش وزن خود استفاده داشته باشید، نیاز است تحت نظر پزشک با مهارت باشید و پیگیری‌های لازم را برای شناخت آن به عمل بیاورید.

در برخی مواقع ممکن است توصیه‌های پزشکی که برای افراد صورت می‌گیرد تا سبک زندگی آن‌ها تغییر کنند و از رژیم مطلوب استفاده داشته باشند، اما نتیجه درستی برای آن‌ها حاصل نمی‌گردد.

در این مواقع فرد نیاز دارد مشاوره‌هایی با پزشک خود داشته باشد تا تکنیک‌های لازم برای بعد از جراحی چاقی به او گوشزد شود.

در این زمینه بهترین متخصص به شما کمک خواهد کرد تا از راهکار اصولی و حرفه‌ای جراحی چاقی بدون هیچ‌ گونه عوارض استفاده کنید. در غیر این صورت اگر از تخصص پزشک بی‌مهارت استفاده کنید امکان دارد سلامتی خود را به خطر بیندازید. پس این نکته را جدی بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *